cattery Ravottersgaarde Abessijnen sinds 1975

E-MAIL sturen

Catteryvignet-geel1

De eerste versie van deze website is in 1992 op het www geplaatst, toen alleen nog als tekst, de mogelijkheid foto’s mee te plaatsen was toen nog geen optie!
Sinds 2001 is de site onder een eigen domein als ravottersgaarde.nl geplaatst.


01-02-2020
Alle kittens van Edlena zijn  inmiddels naar hun nieuwe eigenaar. China Girl, het blauwe poesje is samen met Rappy , die inmiddels gekastreerd is naar Limburg vertrokken.
Elany zal in het voorjaar gesteriliseerd worden.

08-12-2019
Alle kittens van Edlena zijn inmiddels besproken.
Beauty is inmiddels gesteriliseerd en is daar helemaal happy mee.

04-11-2019
Alle kittens van Beauty zijn inmiddels verhuisd. en op 21 oktober 2019 heeft Edlena haar eerste nestje gekregen van Boy.
Tot mijn verrassing zijn er slechts 2 verschillende kleuren geboren, van de vier die mogelijk waren.
Ook heeft Boy verleden week zijn eerste ‘buiten’dekking gegeven. Ik ben benieuwd naar het resultaat.
Ik heb besloten dat Rappy in januari met pensioen mag, nu ik zelf geen dames meer voor hem beschikbaar heb. Mijn fokpoezen Edlena en Elany zijn beiden dochters van hem.
In de komende weken zal Beauty gesteriliseerd worden.
 

19-08-01
Helaas is Tusca overleden door een noodlottig ongeluk. De vriendengroep van haar is er helemaal ontzet van geweest en ik ook natuurlijk. Inmiddels beginnen ze weer in hun oude gedrag terug te komen. Kort daarna  heb ik moeten besluiten om Qiomme in te laten slapen. Ze heeft al geruime last van mamma tumoren en deze worden nu te heftig en er komen een aantal open wonden op haar buik. Ze slaapt heel veel en spuugt ook veel te vaak. Het wordt tijd om haar rust te gunnen. Ik heb dan ook een afspraak met de dierenarts gemaakt voor haar. Ze krijgt een mooi plekje naast Tusca bij vrienden.

De laatste gentesten van Edlena en Boy zijn ook binnen. Alles is N/N en ook hebben ze prima knieën volgens de dierenarts. Boy heeft gelijk ook zijn snaptest gekregen. Hij blijkt niet alleen de sorrelfactor te hebben, maar ook verdunning te dragen. Daar ben ik heel blij mee. We kunnen dus weer kittens in 4 kleuren verwachten: wildkleur, blauw, sorrel en fawn.
Inmiddels heeft hij Edlena gedekt en verwacht ik de kittens eind oktober en Boy mag nu ook damesbezoek ontvangen!

19-06-29
Beauty is op 23 mei bevallen van 3 kittens. Een wildkleur poes en kater en een blauwe poes. Het zijn heel flinke en ook mooie kittens en ze groeien voorspoedig op. Op beide dames zit inmiddels een optie en het katertje is nog beschikbaar voor een liefhebber
Heeft u interesse neem dan  even contact met me op!

Eind augustus, begin september mogen ze naar hun nieuwe personeel!

19-04-06
Beauty is zwanger en verwacht eind mei een nestje met wildkleur en/of blauwe kittens.

Heeft u interesse neem dan eind mei even contact met me op!

2019-03-23
Beauty is verleden week op bezoek geweest bij Rappy en ik hoop dan ook dat we weer eens GROOT nieuws kunnen melden. De kittens zullen dan ongeveer in de 3e week Mei geboren worden. Alle kittens kunnen wildkleur en/of blauw zijn..
Het zal wel het laatste nestje van Beauty worden. Na dit nest zal zij worden gesteriliseerd.
Inmiddels heb ik de gentesten van Tusca en Elany laten doen. Beide dames hebben PKdef N/N, PRA-rdac N/N en bloedgroep b N/N. Tusca heb ik ook al laten testen bij de DA op PL en zij heeft prima knieën. Bij Elany wacht ik nog even met testen omdat zij superslank gebouwd is. Mogelijk gebeurt dat eind 2019.
Rappy heeft zijn jaarlijkse enting gekregen en ook heeft hij een nieuwe snaptest gekregen.

2019-02-02
Na het overlijden van Cor in augustus 2018 ben ik samen met mijn dochter Guislaine weer begonnen om de website aan te passen. Alle pagina’s worden nagelopen en aangepast aan de huidige situatie en ook komen er nieuwe pagina’s  en stambomen bij voor die katten die nog geen eigen pagina hebben. Ook zullen er veel nieuwe foto’s geplaatst worden.
 Van het nestje van Guislaine mocht Edlena blijven en zij is inmiddels uitgegroeid tot een flinke en mooie blauwe jongedame.
Verder heb ik, ook samen met Guislaine in november een nieuwe wildkleur kater, Abychat Super Trouper  in Groot Brittannië opgehaald
In het komend voorjaar is het de bedoeling om weer eens een nestje te gaan fokken.

2018-07-04
Het nestje van Beauty wordt flink groot! Edric is met zijn 13 weken bijna 1,8 kg en dus behoorlijk groot voor een Aby van die leeftijd! Eowan is daar niet van onder de indruk en haalt de 2 kg bijna. Edlena doet het wat rustiger aan, maar dat is ook een meid. Zij is met haar bijna 1,7 kg wel de lichtste van het span, maar is haar broers wèl de baas!

2018-06-09
Het nestje van Beauty wordt groot! De kittens hebben hun eerste enting gehad en hun chip. Voor het eerst sinds tijden was er één ketertje die dat héél gemeen vond en de dierenarts en ons voor van alles en nog wat uitmaakte! Dat hebben we al jaren niet meer gezien, vrijwel alle kittens ondergaan die behandeling van de dierenarts zonder ook maar met de ogen te knipperen!
We hebben besloten dat Edlena bij ons blijft wonen, van de twee kaaters krijgt er één een eigen huishouding en wordt de tweede omgewisseld tegen een kater die prima bij onze lijnen past. Het is nu nog afwachten of er in het betreffende nestje ook een mooi katertje wordt geboren.

2018-04-01
2018-04-07 Beauty E 01 K - Cor -
Op 28 maart heeft Beauty haar nestje gekregen. Het bevat 3 kittens (Edlena -blauwe poes-, Ewan and Edric -wildkleur katers-) die snel groeien en bijzonder warm van kleur zijn!
Begin maart dit jaar hebben we twee jonge dames er bij gekregen....  We weten nu dus weer wat er allemaal beschermd moet worden als je opgroeiende kitten in huis hebt! Ze kunnen alles open krijgen, alles vinden en vooral ook van alles van vorm te verandere.
2018-04-07 Beauty E 02 K - Cor -Beide dames zijn van Rappy, maar met heel verschillende moeders. Rappy blijft wel als dekkater, maar een en ander houdt dus wel in dat er een tweede dekkater bij gaat komen.
Ook de blauywe dochter van Beauty ‘Edlena’ blijft bij ons wonen en dat houdt in dat we voorlopig 4 fokpoezen hebben in onze cattery; Beauty en (in opleiding) ‘Elany’ -wildkleur-,  ‘Tusca’ -wildkleur- en ‘Edlena’ -blauw-. De 3 jonge dames zijn halfzusjes en daarom dus ook de speurtocht naar een nieuwe dekkater.

2018-01-04
In de tweede helft van februari komt Tusca bij ons wonen. Tusca ziet er goed uit, mooi van kleur (voor haar leeftijd) enis aanhankelijk en levendig. We zijn benieuwd hoe Elany en de grote Aby’s het gaan opnemen....

20017-12-23
Ginger Rogers komt omstandigheden helaas toch niet bij ons wonen. We zijn nu in overleg voor een ander fokpoesje dat bij onze cattery past. Zodra we meer weten noteren we dat weer op deze plaats.

20017-12-14
Er komen binnenkort twee nieuwe jongedames binnen onze cattery wonen. We zijn benieuwd wat Beauty en Qiomme daar van gaan maken! Qiomme gaat vast wel even ‘apart’ wonen (ergens boven in het trappenhuis). Beauty gaat geheid chaggerijnig doen een dag of wat, maar is tegen die tijd, als alles goed gaat, zwanger van Rappy. In beide gevallen gaat het om het “moet dat nou zo nodig” idee dat duurt bij ons meestal maar kort.
Met het laten dekken van Beauty hebben we lang getwijfeld, maar ze gaat de laatste paar weken weer dermate goed met haar dat we het toch aandurven haar nog een nestje te laten krijgen.

20017-09-03
Op dit moment hebben nog slechts 1 fokpoes (Beauty) over. Dat houdt in dat er wel heel weinig kittens te verwachten zijn bij de Ravottersgaarde. We werken echter aan uitbreiding van het poezenbestrand en hopen binnen enkele maanden een eerste fokpoesje te verwelkomen.
Natuurlijk duurt het dan nog een tijdje eer die kleine dame groot genoeg is om weer voor nageslacht te zorgen en alles moet dan vanzelfsprekend ook in orde zijn.
Voorlopig ziet het er echter goed uit en klopt het hart bij Ria en mij vol verwachting....

20017-08-24
Nu Rappy alle testen goed heeft doorstaan en aan het werk mag (heeft hij vast geen bezwaar tegen), hebben we de diverse pagina’s weer iets bijgewerkt. Het verlies van Dalehna steekt nog steeds, maar de, lief bedoelde, kopstoten van Rocky en de speelse Rappy buiten en Qiomme binnen ziet alles er weer wat zonniger uit. Rappy vraagt zich inmiddels wèl af waarom die beloofde dames er nu nog steeds niet zijn.
Beauty lijkt er ook overheen, al heeft ze duidelijk moeite gehad met het verlies van haar kitten. We kijken nu uit naar een of twee poezen om ons nu wel erg uitgedunde kleine volkje weer wat meer leven in te blazen....

20017-07-21
Beauty heeft haar kitten verloren! We treuren om Dalehna alsof ze al jaren bij ons woonde. Deze kleine dame wond in die ene maand dat ze bij ons was iedereen om haar kleine pootjes. Helaas was er geen mogelijkheid om haar een fijne toekeomst te bieden. Na twee weken dachten we een toeval te zien, twee weken later kreeg ze die al vele keren per dag, iets dat ons kleintje niet aan kon....

20017-06-22
Beauty heeft haar D-nestje gekregen. Het werd uiteindelijk één poesje, uiteraard sorrel. Een mooie diep sorrel gekleurde jonge dame die bij ons blijft wonen. Voor de liefhebbers van buiten de cattery zijn dus helaas geen kittens beschikbaar. Danehla, zoals we de kleine hebben gedoopt doet het inmiddels goed en groeit zoals het hoort.
Rappy moest helaas naar zijn eigen apartement verhuizen, maar heeft gezelschap van de al een tijd geleden gecastreerde Rocky. De twee heren kunnen het prima samen vinden en hebben de grootste lol samen. Rappy is de eerste kater die volledig het gebruik van de dikke scheepstros door heeft en is daar dan ook nogal een op (of hangend daaraan) te vinden.

20017-04-15
De katers van Kisha’s laatste nest zijn alledrie in een prima omgeving met passend personeel terechtgekomen. Het is dus op zijn zaqchtst gezegd STIL in huis.
Rappy doet zijn best daar verandering in teweeg te brengen, slaagt daar ook zeker wel in, maar het is geen vergelijk met de buitelende, rollende en allesverslindende kluwen wildkleur pootjes, koppen en staarten die we tot voor kort in huis hadden! Zoiets is iedere keer weer echt wennen....
Wat Rappy aangaat (voluit heet hij ‘Ojas Blue Rhapsody’, zie ook onder 2017-02-20) hebben we er een mooie kater met een gouden karakter bij. Op dit moment is hij 6 maanden oud en heeft hij met zijn ruim 3 kilo zijn eerste show in de kittenklasse 3-6 maanden meegemaakt. Hij groeit nog steeds snel en ontwikkeld zich nu ook wat meer tot een echt grote jongen (letterlijk en figuurlijk). Zijn kleur is diep staalblauw, de ticking komt goed door nu, maar hij is nog wel licht van ondervachtkleur. Benieuwd hoe hij er over een jaar of twee uitziet. Voorlopig is hij apentrots op zijn eerste bekers....

2017-02-20
2017-02-03 Ojas Blue Rhapsody K - foto Kay Overgaard -
Mc Alto is eind 2016 gecastreerd en begin dit jaar verhuisd naar een fijn pensioenadres in Rotterdam. We waren al een tijdje op zoek naar een vervangende kater en die hebben we tenslotte in Noorwegen gevonden. ‘In opleiding’ is dus nu Ojas Blue Rhapsody, die we voor het gemak en naar aanleiding van zijn gedrag met ‘Rappy’ aanspreken. Rappy is een heerlijk ongecompliceerde en uiters evenwichtige jonge heer. Mooi van bouw en kleur en vooral ook gezond en met een prima karakter is er eigenlijk maar heel weinig op hem aan te merken. Rappy heeft inmiddels zijn ‘eigen’ pagina op deze site.
Nu nog een nieuwe jonge dame vinden die bij ons kleine volkje past en mogelijk dat we uit een eigen nestje ook nog een dame aanhouden om mee verder te gaan.

2016-12-01
Kisha heeft kittens! Na de tweede poging met de eigen kater hebben we haar bij een volgens haar ‘Echte Bink’ gebracht. De kater waar ze eigenlijk voor zou gaan moest volgens haar nog even groeien en werd het niet. Na kort overleg stemden we er mee in om haar door de huisgenoot daarvan te laten dekken en nu was het dan ook groot feest, met als gevolg een nest van 3 katers! We hadden haar nog zo beloofd dat ze dagelijks biefstuk zou krijgen als er een mooi poesje bij zou zitten, maar voor Kisha gold alleen het beeld van die adonis en daar heeft ze dan ook meteen dus 3 kopietjes van gedraaid.... We zulle zien hoe de jongens uit gaan groeien en moeten dus op zoek naar een of twee geschikte fokpoezen!

2016-12-01
Het Kisha is duidelijk zwanger nu. Eind december is zij uitgerekend en ze heeft er duidelijk zin in! We zijn benieuwd naar haar toekomstige kroost....
Alto is iets ingekort door de dierenarts en mag binnenkort op pensioen. We zoeken voor hem een adres waar hij alleen woont, bij mensen die veel thuis zijn, graag knuffelen en heel graag een kat op schoot willen hebben!

2016-10-04
Het is vandaag dierendag. Goed extratje voor het hele ‘Kleine Volkje’ dus!
Cattery Du ChanGuis zoekt nog mensen die met een jong volwassen dier verder willen gaan. Ga eens op hun site kijken naar Faith en Faya. Ze mogen apart of eventueel als koppel verhuizen. Guislaine en Richard geven u graag alle informatie over hen.

2016-09-25
Courage en Charmer (ze doen beiden hun naam volledig eer aan) groeien inmiddels als kool! Westfriesland was van oudsher een gebied waar veel kool werd verbouwd, maar dat nemen deze twee wel heel letterlijk.... Soms hebben we even rust, maar zodra ze ook maar even denken dat we inslapen staan ze weer klaar om ons met hun fratsen klaarwakker te houden!

2016-08-08
Beauty heeft haar nestje gekregen. Het ging niet helemaal goed, één kitten werd dood geboren en één kitten moesten we helaas laten inslapen
De overgebleven twee gaan echter prima en hebben inmiddels drie keer hun geboortegewicht bereikt, voor een leeftijd van 12 dagen is dat prima!

2016-07-08
Het is al weer even geleden dat we deze website bijwerkten. We hebben inmiddels wat meer tijd beschikbaar en hopen dus ook wat meer ‘up to dat’ te kunnen blijven.
Beauty is hoogzwanger en zorgt er momenteel al voor (ze moet nog ruim twee weken) dat we er -liefst beiden- zijn voor haar gemak! Ten aanzien van Kisha was het een moeilijke keuze, gezien haar kittens echter hebben we besloten het nog één keer te proberen en tzt het nestje desnoods met een keizersnede te laten halen.

2016-03-26
Kisha heeft helaas geen levend nestje gekregen, de mogelijke oorzaak is gokken en we denken er nog even over na hoe we met haar verder gaan. Het komt er op neer dat Beauty dus het volgende nestje zal voortbrengen in onze cattery.

2016-02-07
Kisha is begin januari door Alto gedekt. Ze is dit keer  in en in tevreden met de situatie en krijgt al een aardig buikje. We zijn vanzelfsprekend heel benieuwd naar het resultaat. Begin maart worden de kittens geboren.

2015-12-02
De kittens zijn weer helemaal gezond en dat zullen we weten ook! Het spul gaat als een tornado door de woonkamer en niets waarin ze kunnen bijten of klimmen is nog veilig voor ze.
Een goed bericht dus....

2015-11-21
We hebben het even te druk gehad om onze site bij te houden, maar nu dan toch....
Beauty heeft haar nestje van Alto gehad en het resultaat is een drietal zeer levendige kittens, die regelmatig ons huis op stelten zetten. Helaas hebben we een niesziekte opgelopen (wie zal zeggen waarvandaan?) bij het nest en moeder Beauty. De kittens hebben er het meeste  van te lijden gehad, Bowie het minste en Bluez had het heel flink te pakken. Inmiddels zijn ze er bijna overheen en genezen de laatste twee (Bluezz en Banshy dus) voorspoedig en we hopen met enkele dagen de laatste keer met zalf (Banshy en Bluezz) en een antibioticum (alleen Bluezz nog) aan de gang te gaan
Vanwege bovenstaand gebeuren hebben we de overige Aby’s afgesheiden vasn de zieke dieren en hen vrij weten te houden.
Kisha die bevallen moest van haar nest heeft daar wat moeite mee gehad. Mogelijk is de stress daarbij oorzaak van het misgaan van de geboorte van haar kittens, het eerste kitten lag met de rug naar voren en beide blauwe kittens  zijn dood geboren. We hebben haar tenslotte kunnen troosten en beloofd daat ze na het overslaan van een krolsheid weer op visite mag bij Alto. Of zij dat ook ziet zitten is een andere zaak, ze mag Alto namelijk helemaal niet....

2015-09-23 vlnr Bluezz Bowie en Banshy IMG_4733 - foto-eig CenR Konink2015-09-23
Eindelijk weer eens aan de eigen website toe! Alto Heeft zijn eerste dekkingen gehad en heeft bij de eerste dekking geleerd dat hij poezen met een redelijke zachtheid dient te behandelen! Resultaat: een flinke jaap in zijn rechter oor! Geen mooie showresultaten dus voor hem, maar goed, zijn eerste nakomelingen zien er in ieder geval prima uit en waren na 6 dagen alledrie meer dan dubbel in gewichtt! Meer echter op de pagina ‘Huidige nestjes’. Van links naar rechts: Bluezz, Bowie en de -enige- poes Banshy

2015-06-11
Alto heeft vandaag zijn eerste dame ontvangen. Beauty zag opeens van alles in hem, wat niet wegnam dat hij heeft moeten leren dat dekken niet zomaar mag! Hij kon de eerste terugslag van zijn tamelijk langdurige bezigheid net niet ontwijken, maar laat zich door die rode (sorrel) furie niet uit het veld slaan en herhaalde zijn overwinning nog eens dubbel en dwars, tot schrik van onze buren.... Beauty kan aardig een startend verkeersvliegtuig nabootsen.

2015-06-10
Beauty en Kisha hebben hun laatste pil gehad en mogen mc Alto leren wat de bedoeling is! We zijn uiterst nieuwsgierig hoe hij het er vanaf gaat brengen de komende tijd....
Inmiddels slaapt hij nu ook in zijn nieuwe domein, het katerverblijf. Tot nu toe bracht hij er bij mooi weer de nodige uren door, nu komt hij af en toe nog even binnen kijken, maar gaat ‘s avonds weer terug naar zijn eigen huis.

2015-05-31
Bij Valerio gaat het prima, hij heeft z’n personeel al behoorlijk getraind en werkt momenteel aan de laatste puntjes van zijn nieuwe hofhouding.
Rocky is nu definitief in huis opgenomen en alle poezen accepteren de oude -maar wel héél stoere- kater volledig. mcAlto ziet dat anders en aan zijn verhuizing naar het eigen katerverblijf wordt nu hard gewerkt. Hij gaat nu buiten wonen en krijgt voorlopig overdag nog visite van een of twee van de poezen. Hij leert nu snel en weet al bijne helemaal wat de bedoeling is.

2015-05-28
Bij onze katers is Valerio gecastreerd en herplaatst. Als alles goed gaat, heeft hij bij zijn nieuwe personeel vanaf nu een zeer welverdiend penioen.
Rocky zou daardoor weer alleen zitten, maar dat verdient hij natuurlijk niet. Hij is dus op proef binnengehaald. Onze nieuwkomer, de dekkater in spé Alto, begroet hem met een oortergend gezang, dat klinkt als ‘La Traviata’ en ‘De barbier van Sevilla’, maar dan gelijktijdig en op z’n zachtst gezegd VALS!!! We zijn er betrekkelijk zeker van dat het wel overgaat, maar hopen wel op zo min mogelijk gehoorbeschadiging intussen....

2015-05-04
De Kittens zijn alle vier naar een fijn thuis gegaan, eerst was dat heerlijk rustig, nu na een paar weken is het wel weer héél erg stil in huis en verlangen we toch weer naar een ploegje van die druktemakers in huis!
We zijn dus weer aan het wikken en wegen wanneer we Beauty, als alles goed gaat, door Alto  kunnen laten dekken....

2015-02-14
De kittens van Kisha groeien goed op. Moeders vindt dat ze de kamer als terrein mogen hebben, wij eigenlijk nog niet. Als goed personeel leggen we ons er natuurlijk wel bij neer en hebben de doorgang naast de kittenbak voor ze vrijgemaakt. Ze klommen er daar dus trouwens toch al zelf uit....
Alle katten hebben even een vleugje meegekregen van een virus, mcAlto nog het sterkste. Hij (en de kittens) zijn er met een drankje van de dierenarts vlot weer overheen gekomen en weer helemaal gezond aan het ravotten.

22015-01-20 Bandah laat zich verwennen - f-Guislaine -015-02-01
Hoewel we wisten dat Bandah’s gezondheid minder werd, kwam het afscheid van dit geweldig fijne dier toch nog onverwacht en veel te vroeg. Bandah had darmproblemen, was daar uitgebreid op onderzocht met als uitkomst ‘darmkanker’. Op maandag 26 januari hebben we haar nog een keer meegenomen naar onze dierenarts, ze wilde haar medicijnen niet meer slikken. Bij de dierenarts moest helaas de conclusie worden getrokken dat ze niet meer te helpen was.
Ze is rustig ingeslapen, maar laat een grote leegte na....

2014-11-30
2014-11-30-Bandah-en-Alto-IMG20141130133854_5
Alto is nu drie weken in huis en volledig geaccepteerd door de overige Aby’s. Natuurlijk denkt Mc Alto dat hij hier in huis alles voor het zeggen heeft. Jammer genoeg voor hem laat Bandah zich daar niets aan gelegen liggen en blijft zij vooralsnog de wijze schef die ze al jaren is. Wel draagt ze haar taken inmiddels beetje bij beetje over aan Kisha.
Op de foto hiernaast liggen onze oudste en jongste catterybewoners echter vredig naast elkaar....

2014-11-29
Bijna Sinterklaas! Het cadeautje van Beauty’s bende is dat het dus nog erger kon en er dus dagelijks een hoop te ruimen is dat ‘in de weg lag’ of ‘sorry, niet gezien’ was, of ‘die plant had dan maar van ijzer gemaakt moeten zijn’.... In ieder geval was er contact tussen een kluwen dartelende kittens en het betreffende voorwerp of de betreffende voorwerpen!
Lol hebben we er echter wel mee, al ziet het een en ander er na dit nest vol storm er beslist meer gebruikt uit.

2014-08-12 Beauty bewaakt haar nestkist-K2014-08-14
Beauty is inmiddels overduidelijk zwanger en zit zich steeds vaker gliimlachend van binnen te bekijken.... Ook vindt ze de nestkist die we voor haar in de net verbouwde woonkamer hebben neergezet een prima nestgelegenheid (althans voor dit moment) en verdedigt haar plekje daar dan ook.
Ze wordt stevig en we zijn dan ook nieuwsgierig hoe haar nestje er uit zal zien.

2014-07-30
De pagina met de bij onze cattery betrokken Abessijnen is weer terug! U vindt daar hun stambomen en als we op onze site een pagina voor hen hadden, is ook daar weer een link voor aanwezig

2014-07-28
Het is uiteindelijk gelukt!!! Beauty heeft  Valerio beloofd om hem niet de hele dekruimte te laten zien en zich beter te gedragen. Valerio heeft zijn poot over het hart gestreken en alsnog gedekt (zij het met de nodige voorzichtichheid, want je weet maar nooit?).
Beauty speelt weliswaar weer met haar dopjes, maar heeft nu ook tijd nodig om een nette plaats voor haar nest te vinden. We zijn benieuwd waar dat tzt gaat gebeuren....

2014-06-27-Beautyheel-korte-pootjes-K2014-07-02: Beauty was dus niet zwanger en dus wèl.... (zie foto!)
Inmiddels heeft ze een nieuwe poging ondernomen om Valerio te verleiden, maar die weet nog hoe dat bij haar gaat als hij doet wat ze wil en was dus héél voorzichtig met die verleidingen.

2014-06-10: Het is knap stil in huis! We missen de zeer levendige wanorde van een aantal kleine ravottende rakkers....
Beauty is waarschijnlijk wel zwanger, maar laat het niet echt zien, ze krijgt wel iets buikje, maar ver naar achter gedragen.
Qiomme is ‘ex’ nu en maakt daar niet veel van, ze heeft haar gewone leven weer opgepakt en dirigeert tegenwoordig meer en meer haar onderdanen. Bandah accepteert dat nu inmiddels wel zo’n beetje, al kan ze af en toe nog wel even laten weten dat ze er nog is en de andere katten -met uitzondering van Qiomme tegenwoordig- naar haar wetten dienen te leven.

2014-05-13-Qiomme-met-laatste-kitten-IMG_3825-K2014-05-13: Qiomme heeft haar laatste nestje gehad en wordt binnenkort gestereliseerd. Zeheeft ons een aantal heel mooie nestjes gegeven en  kan wat ons betreft vanaf nu een lange en mooie tijd pensioen genieten. Haar fokker, Anne Løhr, kan met recht trots zijn op deze door haar gefokte mooie wildkleur poes!

2014-04-21: De eerste kittens zijn nu naar hun nieuwe eigenaren, zij kwamen, zagen en.... Overwonnen! Maar wat was er eigenlijk anders te verwachten van deze onverstoorbare kittens?
Binnenkort worden de jongere kittens vor de tweede keer geërnt en dan wordt de stilte, die we hier nu weer beginnen te ervaren, oorverdovend.... Het is goed dat over niet al te veel tijd Beauty op bezoek mag bij haar eerste vrijer.

2014-04-08: Gister alle kittens laten enten en chippen. Je verwacht misschien een vrolijke boel daarbij, maar niets is minder waar! Er wordt uitgebreid bestudeerd wat er allemaal gaande is en zonder ook maar met de ogen te knipperen ondergaan ze eerst de enting en vervolgens ook de grote prik van de chip.... Alleen even spinnen met daarbij een vragend kopje van “Mag ik nu terug naar mijn kussentje, of was er nog meer te doen hier?”. Niet één klaagt er en niet één is er eigenlijk onder de indruk van hun eerste uitje naar de dierenarts! Abessijnen? Een heerlijk ras!

2014-03-26: Kittens hebben wat dipjes gehad, maar ook wat pieken in hun gewicht. Die van Qiomme zijn wat kleiner dan zou kunnen, maar dat is door de mindere melkgift van Qiomme wel goed verklaarbaar. Ze zijn daarbij zeker zo druk als de andere vier. Overdag zetten we ze beneden nu steeds bij elkaar, dat is wel wat tegen de zin van Qiomme in maar ze accepteert het morrend toch.

2014-03-12: Alle kittens groeien als kool momenteel. Ook de kittens van Qiomme eten nu zelf, alleen waar het laden nu dus goed gaat hebben ze nog wat moeite om de juiste losplaats te vinden....
Kisha’s kittens zijn nu volledig zindelijk.

2014-02-19: Qiomme heeft nog steeds wat problemen met de melkgift, maar met een paar keer flessen per dag doen deze poes en kater het verder prima en neemt het gewicht goed toe!
De vier kittens van Kisha maken de benedenverdieping onveilig. Soms betrappen we er al een op het gebruik van de voor hen geplaatste kleine ‘kittenbak’, maar ongelukjes gebeuren er nog wel eens.... Zal niet lang meer duren dan weten ze goed hoe het hoort.

2014-02-08: Qiomme heeft haar laatste nestje gekregen. Als deze twee kittens hun eigen personeel heeft gevonden wordt zij gesteriliseerd en mag ze van haar pensioen genieten!

2014-01-27: Kisha’s kittens groeien goed op en drinken moe de kop van het lijf, ze eet dan ook een klein pond blikvoer per dag, buiten de brokjes droogvoer om....

2014-01-11: Kisha heeft haar nestje gekregen!
Vier mooie wildkleurtjes, drie katers en één poesje. Meer over hen vind u op de kittenpagina.