cattery Ravottersgaarde Abessijnen sinds 1975

E-MAIL sturen

Catteryvignet-geel1

Het karakter....

2012-04-10-Kisha-GOver het karakter van ons ras zijn hele boeken vol te schrijven, te veel om hier in te passen! Abessijnen vormen een heel intelligent ras dat graag personeel in dienst heeft. Mensen zijn nu eenmaal noodzakelijk kwaad voor taken als toiletmeester, keukenchef, als deskundige voor lichamelijke- en/of geestelijke ondersteuning en nog wat functies die wij mogelijk wat minder geslaagd vinden.... Het eerste belang van deze dieren is een wereld die zich naar hen belieft te voegen en dat laten ze dan ook graag merken.

Over het algemeen zijn Abessijnen heel vrolijk van aard. Ze zijn levendig en weten graag alles wat er gebeurt in hun omgeving. Dat laatste houdt in dat het heel normaal is als ze de halve dag achter je aan lopen te mekkeren (commentaar geven is bij veel van hen ook een hobby) om te zien wat je doet en er tevens heel alert op toe te zien dat je dat ook goed doet. Ze zijn altijd wel in voor een spelletje, behalve als je dat aan visite en kennissen wil demonstreren. In dat geval doen ze het niet of overduidelijk alleen maar omdat je dat nu eenmaal zo graag wil!
Toch geven ze ook best wel veel terug. Ben je zelf in een wat in mineur dan komen ze bij je met een troostend woordje of -kopje en een opstekertje in de trant van "jij bent nu ook eenmaal maar een mens en daar kan jij niets aan doen dus vergeef ik het je wel als je weer een foutje maakte!". Maak je echter een fout tegenover hen in de zin van een valse bejegening of zo dan kunnen ze letterlijk met de rug naar je toe gaan zitten en wachten tot je dat zelf ook weer goed komt maken. Bij kattenkwaad als treurplanten maken van je huiskamerflora of dat luxe (en dus duur) uitgegeven boek van zachte hoeken voorzien kun je mopperen wat je wil maar vaak gaan ze gewoon door tot je opspringt en bijna bij ze bent. Op dat moment lopen ze trots weg met een air van dat had je ook gewoon kunnen vragen hoor".

Kortom een zalig ras om mee samen te wonen, zeker als je niet van die onderdanige typetjes houdt!

<-- terug

 

verder -->

Beauty’s Edlena van de Ravottersgaarde

2018-06-09 Edlena IMG_6860 K

roepnaam

“Edlena”

geboortedatum

28 november 2017

stamboek en nummer

NRKV 2018-onb

kleur

blauw

fokker

Cor&Ria Konink

Eind november 2017 was er geen voldoende lijnvreemde poes te vinden die ons qua afestamming beviel of werd er in de wl aantrekkelijke nestjes geen poesje geboren.
We besloten daarom het roer om te gooien en met twee of drie halfzusjes door te gaan. Dat werden dus eerst Elany en Tusca en toen er in Beauty’s nestje een mooi blauw poesje zat, tenslotte ook Edlena. De drie dames hebben inmiddel, samen met de nog aanwezige twee heertjes, de grootste lol en maken het hele huis onveilig met hun dolle en dwae streken!
De twee katertjes blijven niet, n wordt geruild voor een bij ons drietal passende jonge kater die naast Rappy de afdeling Heren komt versterken. De tweede kater verhuist over enkele weken naar een woning met eigen personeel.

2018-05-01 Edlena 01 K2018-05-01 Edlena 02 K2018-05-01 Edlena 03 K

 

 

PK-def

PRA-rdac

PRA spt

blgr B

PL

-

-

-

-

-