cattery Ravottersgaarde Abessijnen sinds 1975

E-MAIL sturen

Catteryvignet-geel1

<-- terug

 

verder -->

Iets over de standaard....

Abessijnen werden voor het eerst gefokt in Engeland. Het zou dan ook logisch zijn om (net als in de hondenwereld gebruikelijk is) de daar ontwikkelde standaard ook in alle andere landen te volgen. Helaas, niets is minder waar en zowel in Europa als in Amerika (met name de USA) zijn er voor katten meerdere, soms ook onderling verschillende, standaarden opgesteld.

De oorspronkelijke standaard is wat ons betreft nog steeds die van de, bij de  GCCF in Engeland aangesloten, ACC (Abyssinian Cat Club). Dat is een voortzetting en ontwikkeling van de eerste standaard die ooit voor de Abessijn werd opgesteld. De ACC is de oudste rasvereniging voor katten ter wereld.

Bij de onafhankelijke verenigingen in Nederland en bij de meeste Vlaamse verenigingen wordt op tentoonstellingen de NOK standaard gebruikt. Deze standaard is in ieder geval opgesteld als een gestroomlijnde vertaling van de oorspronkelijke standaard van de GCCF, zij het dat hier ook de standaard van het halflangharige zusterras, de ‘Somali’ aan toegevoegd is.

Bij de FIFé verenigingen (Felikat en Mundikat) volgt men de iets afwijkende FIFé standaard. Enkele verenigingen in Duitsland volgen de WCF standaard, die eveneens op sommige punten afwijkt. In Frankrijk heeft men een verplicht centraal stamboek voor raskatten (LOOF) en volgt men ook weer een eigen standaard. In de USA gebruikt men de CFA of de TICA standaard, de eerste is nagenoeg vergelijkbaar met de FIFé standaard. Frankrijk heeft als enige land een centraal stamboek, het LOOF waar ook de standaards voor alle kattenrassen zijn vastgelegd.

Zowel in Nederland als in de omringende landen zijn ook verenigingen die het CFA of het TICA systeem volgen, compleet met de zgn ‘ringkeuringen’. Door alle verenigingen heen zijn er fokkers die bij CFA of TICA geregistreerd staan en daar hun stambomen aanvragen.

<-- terug

 

verder -->

Beauty’s Edlena van de Ravottersgaarde

2018-06-09 Edlena IMG_6860 K

roepnaam

“Edlena”

geboortedatum

28 november 2017

stamboek en nummer

NRKV 2018-onb

kleur

blauw

fokker

Cor&Ria Konink

Eind november 2017 was er geen voldoende lijnvreemde poes te vinden die ons qua afestamming beviel of werd er in de wèl aantrekkelijke nestjes geen poesje geboren.
We besloten daarom het roer om te gooien en met twee of drie halfzusjes door te gaan. Dat werden dus eerst Elany en Tusca en toen er in Beauty’s nestje een mooi blauw poesje zat, tenslotte ook Edlena. De drie dames hebben inmiddel, samen met de nog aanwezige twee heertjes, de grootste lol en maken het hele huis onveilig met hun dolle en dwae streken!
De twee katertjes blijven niet, één wordt geruild voor een bij ons drietal passende jonge kater die naast Rappy de afdeling Heren komt versterken. De tweede kater verhuist over enkele weken naar een woning met eigen personeel.

2018-05-01 Edlena 01 K2018-05-01 Edlena 02 K2018-05-01 Edlena 03 K

 

 

PK-def

PRA-rdac

PRA spt

blgr B

PL

-

-

-

-

-