cattery Ravottersgaarde Abessijnen sinds 1975

E-MAIL sturen

Catteryvignet-geel1

<-- terug

 

verder -->

Iets over verenigingen....

Verenigingen kun je onderscheiden in twee groepen;

Fokverenigingen die de faciliteiten voor het fokken behartigen en bieden en waar je dus je stambomen kunt aanvragen en die shows organiseren en

Rasverenigingen die informatie over en begeleiding van een bepaald ras en/of aanverwante rassen, verzorgen en in sommige gevallen ook Rasdagen of Kittenmiddagen organiseren.


Daarnaast is er in Nederland nog een vereniging voor kattenkeurmeesters.

Vanwege mijn cattery ben ik zelf aangesloten bij de NRKV, een goed functionerende wat kleinere fokvereniging, die één keer per jaar een tentoonstelling organiseert.

Fokverenigingen zijn in ons land gegroepeerd onder een drietal overkoepelingen. Internationaal zijn er de ‘FIFé’ en de ‘WCF’, nationaal is er de FNK, waaronder een aantal zgn 'Onafhankelijke’ verenigingen verenigd zijn.
In tegenstelling tot de hondenwereld, die de ‘Raad van Beheer’ kent, heeft de kattenwereld dus helaas géén gezamenlijke koepel en centraal stamboek. Een gemiste kans in de sterkste zin van het woord!!
Iedere fokvereniging geeft zijn eigen stambomen af!

Rasverenigingen houden zich bezig met het verzamelen en zo breed mogelijk doorgeven van raskennis over de door hun behartigde rassen. Dat kan via  een tijdschrift, een eigen website, digitale media als bijvoorbeeld Facebook, voorlichtingsdagen en wat er meer mogelijk is of wordt.

Koppelingen naar de diverse verenigingssites vindt u op de pagina ‘Linken’.