cattery Ravottersgaarde Abessijnen sinds 1975

E-MAIL sturen

Catteryvignet-geel1

<-- terug

 

verder -->

2014-11-02-Ria-keurt-f-Korika-Geurin-KOnafhankelijk Keurmeester
Sinds het behalen van mijn eerste examen keurmeester Abessijnen en Somali’s in 1996 heb ik voor  alle kattenrassen examen gedaan en sinds maart 2018 na mijn laatste praktijkexamen voor alle Rexen en Sphynxen ben ik dan ook ‘ALLROUND/ALLBREED ’ keurmeester.
Ik heb voor elke rasgroep waarvoor ik bevoegd ben dan ook iedere keer een apart examen afgelegd.


Elke met een geslaagd examen afgesloten rasgroep geeft een keurmeester niet alleen de bevoegdheid om de dieren in die groep te keuren, maar bezit ook de benodigde kennis daarover.

Erkenningsshow nieuwe kleuren Ragdoll
Een ras (of nieuwe variatie binnen een ras) wordt erkend als daarvoor een standaard is afgesproken en er tijdens een bijzondere keuring van voldoende dieren uit dat ras een erkenningsshow is gepasseerd.

Op 2 april 2017 hebben 3 keurmeesters, waaronder ikzelf de erkenningsshow gekeurd voor enkele nieuwe kleurvariŽteiten bij de Ragdolls.

 geneticaboek J vd Steen -OmslagPrima leerboek genetica
(ofwel het ‘waarom’ van  het uiterlijk van katten)
Katten -en dus ook onze Abessijnen- erven de genen die (net zoals bij mensen) onder meer  hun uiterlijk bepalen van hun beide ouders.
In het boek ‘Kattengenetica voor keurmeesters en fokkers’ van Jan van der Steen wordt deze materie duidelijk besproken. (helaas uitverkocht)
Voor iedereen die iets meer over het uiterlijk van zijn of haar raskat wil weten (en in feite zeker voor iedere fokker van raskatten) is deze uitgave een must!

Andere boeken zijn o.a.:
# het boek Katten van Spectrum uitgeverij (soms nog wel te koop in Ramszaken.)
# Robinson’s Genetic for Cat Breeders & Veterinairians
# Handboek katten fokken van Esther Verhoef.